A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes 2oo1-ben alakult meg a Pool'n'Roll Közhasznú Sportegyesület egyik szakosztályaként. Hazánkban sajnos még nincs hagyománya a tánc e formájának, melyben a kerekesszékes táncosok a világ legtermészetesebb módján táncolnak együtt járó partnereikkel.

Célunk, hogy szavak nélkül, pusztán a tánc nyelvén beszéljünk a másság elfogadásáról, az integráció modern eszméjéről, az esélyegyenlőségről.

A csapat minden egyes tagja beleadja szívét, lelkét és nem kevés szabadidejét a közös munkába. Műsorunk kialakítása során a lehető legszélesebb repertoár összeállítására törekszünk, hogy mindenki találhasson benne kedvére valót. Nem csupán standard és latin táncokra készültek koreográfiáink, hanem igyekszünk színesíteni programunkat modern táncfantáziákkal, szóló és formációs táncokkal, sőt bármennyire hihetetlennek tűnhet, még palotást, csárdást, electro-swinget és country-t is elő tudunk adni.

Az együttes tagjainak hitvallása szerint, ha csak egy pici morzsányival hozzájárulhatunk a dolgok jobbá tételéhez, s ha csak egyetlen hangyácska is akad, akinek ezzel a morzsával egy világot adunk, már nem éltünk hiába.


Végezetül szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, szponzorainknak, akik osztozni kívánnak velünk ebben a munkában, s annak minden örömében.